اینترنت نسل پنجم یا G5 چیست؟

پیشرفتی مهم در صنعت ارتباطات که از هم‌اکنون نیز نشانه‌های آن در اقصی‌نقاط دنیا مشاهده می‌شود. 5G، نسل پنجم فناوری ارتباط بی‌سیم یا وایرلس است که ارزش‌هایی مانند سرعت بیشتر، تاخیر کمتر و پایداری بهتر را با خود به همراه دارد. این تکنولوژی، طیف وسیعی از صنایع از ارتباطات گرفته تا خرده‌فروشی و کسب‌وکارها را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

اما شبکه 5G دقیقا چیست؟ چه تفاوتی با نسل‌های پیشین خود داشته و چه پتانسیل‌هایی دارد؟ در این مقاله ضمن پاسخ به این سوالات، به ذکر جزئیات دیگر اجرایی این فناوری مانند مناطق تحت پوشش آن در دنیا و ایران می‌پردازیم. با ما همراه شده و با یکی از مهم‌ترین ترندهای تکنولوژی در سال‌های آینده آشنا شوید.

فهرست محتوا

شبکه اینترنت 5G چیست؟

اینترنت 5G

به‌طورساده 5G، نسل پنجم تکنولوژی ارتباطات بی‌سیم شبکه تلفن همراه است که سرعت دانلود و آپلود بالاتر، ارتباط پایدارتر و ظرفیت بیشتری نسبت به نسل‌های قبلی یعنی 4G، 3G و غیره دارد. این شبکه، این پتانسیل را دارد که روش استفاده انسان از اینترنت، اپلیکیشن‌ها و شبکه‌های اجتماعی را به کلی تغییر دهد.

ظرفیت بیشتر و ارتباط آنی‌تر، دقیقا نیازهایی هستند که تکنولوژی‌های پیشروی دیگر مانند اینترنت اشیا، متاورس و هوش مصنوعی نیز به آنها نیاز دارند. به‌عنوان‌مثال اتومبیل‌های خودران، بازی‌های ویدئویی و اپلیکیشن‌های پخش زنده به ارتباط پایدار و بسیار سریعی نیاز دارند که درحال‌حاضر اینترنت‌های 4G فعلی به‌زحمت قادر به تامین آنها هستند.

علاوه بر اینها، حجم داده‌های تولیدشده توسط فناوری‌های جدید مانند اینترنت اشیا و هوش مصنوعی با داده‌هایی که تاکنون تولید شده‌اند، قابل‌مقایسه نیست. پیش‌بینی می‌شود حجم داده‌های دیجیتال تا آخر دهه‌ی ۲۰۲۰، تا چند صد زتابایت نیز برسد. زیرساخت شبکه‌ی تلفن همراه فعلی، اساسا برای چنین حجمی از داده طراحی نشده و نیازمند ارتقاء ظرفیت است. از شبکه اینترنت 5G یا نسل پنجم شبکه تلفن همراه به‌عنوان یکی از ستون‌های انقلاب صنعتی چهارم یاد می‌شود. انقلابی که اکنون، در حال گذراندن مراحل اولیه‌ی آن هستیم.

سازوکار شبکه 5G